AL COLE MANEL GARCÍA GRAU HI HA UN AULA DE LOGOPÈDIA.

AQUEST ÉS EL NOSTRE BLOG. BENVINGUTS!!!


martes, 25 de enero de 2011

PARLEM DE LOGOPÈDIA: QUÈ ÉS UN/A MESTRE/A DE AUDICIÓ I LLENGUATGE

El/La mestre/a d'audició i llenguatge, és un mestre/a, amb la carrera de magisteri i amb l'especialitat de'audició i llenguatge, i som els encarregats de rehabilitar les dificultats i els trastorns de la parla i del llenguatge.

QUÈ VOL DIR PARLA? Els AL, ens referim a parla quan la dificultat es troba en la incorrecta pronunciaciò dels fonemes, de paraules... (necessitat de rehabilitar el pla fonètic-fonològic).

QUÈ VOL DIR LLENGUATGE? En aquest cas, els AL, ens referim a dificultats en altres plans del llenguatge, com son els plans lèxic-semàntics (falta de vocabulari, vocabulari escàs per a la seua edat cronològica, mala comprensió del vocabulari habitual...), pla morfosintàctic (necessitat d'ampliar oracions, construccions gramaticals, verbs, adjectius, sustantius, pronoms, determinants, construccions de frases i tipus...) i finalment també ens ocupem de reforçar i treballar el pla pragmàtic (intenció comunicativa i ús que donem al llenguatge i a les nostres paraules...) en cas de que estiga necessari.

Els AL, també treballem capacitats prèvies com l'atenció, la percepció i discrimanció visual, la memòria, l'esquema corporal etc.

Esperemem que  us agrade la nova secció! Esperem els vostres comentaris!


No hay comentarios:

Publicar un comentario